Gå til innhold

Ivys musikkopplevelser

  • blogginnlegg
    1
  • kommentarer
    0
  • visninger
    2 289

What's this then? En slags introduksjon


Ivy

1 963 visninger

Som tittelen over spør om, så skal jeg prøve å svare. 

Q: What's this then?

A: Dette er ett halvhjertet forsøk på å dele musikk jeg ramler over/hører på. For det meste vil musikken jeg skriver om være fra øst-asia, Kina, Japan og Sør-Korea. 

Hvorfor velge å skrive om akkurat dette? Tja, det er egentlig noe jeg ikke er helt sikker på selv. Siden ungdomskolen har jeg i stor grad utelukkende hørt på rock/metal. Musikken jeg hører på fra landene nevnt ovenfor er ofte rake motsetningen av akkurat rock/metal. Kanskje det er det som gjør det tiltrekkende? Jeg velger å tro at det er en av årsakene. Jeg har som oftest holdt meg langt unna listepop her i vesten for jeg synes det er blitt så generisk. Det samme kan med stor grad sies om pop fra Asia, men sounden og feelen fra sangene er en helt annen. 

Jeg husker fortsatt første gang jeg fikk øynene, eller rettere sagt ørene opp for K-POP. Det startet for 6 år siden hvor jeg ramlet over en musikkvideo på YouTube. Jeg kunne raskt se at dette var pop, men av en eller annen grunn valgte jeg å sjekke den ut. Sangen jeg ramlet over er Good Day fra IU. Det første jeg la merke til, er hvor mye mer de la ned i musikkvideoen. Da tenker jeg på produksjon og script. Det gjorde meg selvsagt mer interessert, men det som virkelig solgte meg, var stemmen hennes. Stemmen hennes var så totalt forskjellig fra all pop jeg ramlet over her i vesten og det gjorde hele opplevelsen mye mer spennende. Sangen i seg selv høres i bunn og grunn veldig eurovision-aktig ut, om enn tar for seg instrumentalen og buildup. Det var rundt 4:45 og jeg hørte hun klatre på skalaen og klarte å holde tonen, da var jeg solgt. Jeg fikk frysninger! (I ettertid skal det sies at jeg hører det er veldig strained, but still!)

Så snart jeg hadde hørt den sangen, måtte jeg raskt sjekke ut mer om hun og denne musikksjangeren jeg egentlig hadde lagt for hat. Jeg endte opp med å bestille 3 album og collector's edition av EPen denne sangen ble gitt ut på. Deretter startet søket mitt etter mer av samme type, eller bedre!

Fast forward 6 år og her sitter jeg enda og hører på K-POP. Jeg har gjort det kontinuerlig siden den dagen jeg hørte IU. Det som gjør det hele interessant er hvor mye mer de mikser sjangre inn i sanger. Det er ikke uvanlig at du finner 2-4 forskjellige stiler av musikk i samme komposisjon, om du hører etter. Mange har kanskje hørt noe fra K-POP før fra de mest populære idolgruppene der ute. Det er nok mange som også ikke synes det er noe for det kan minne mye om 90-tallet. Sånn som Backstreet boys, NSYNC, Spice Girls etc. Jeg ser tydelig hvorfor folk kan få avsmak av det da, men de skiller seg ofte mer ut enn som så. Jeg kommer sikkert til å skrive mer om det ved en senere anledning. 

Jeg kutter innlegget her og takker for meg om du leste helt til slutten! Om du hørte på sangen jeg la inn over, skriv gjerne hva du synes. :)

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...