Gå til innhold

Pingvines blogg

  • blogginnlegg
    1
  • kommentarer
    4
  • visninger
    6 484

En trofast venn.........


Pingvine

1 881 visninger

har sydd sin siste tråd !

For ca 40 år siden kjøpte jeg symaskin og den har vært trofast i alle år, men igår takket den for laget!

De første årene vi hadde sammen hadde vi et utbytterikt samliv. Det var dengang en fikk stoff av alle slag i butikkene - og det var svært lønnsomt å sy klær.

Det gjeveste jeg har sydd var nok kåpe til meg selv, innsvinget, med stikklommer og store slag. Dere kan tro jeg følte meg elegant på 17.mai da jeg hadde nykåpa på.

Jeg sydde også dongeribukse til min mann. Det skulle være Wrangler og jeg husker at jeg sydde på den brune skinnlappen (tatt fra ei gammel bukse) for at den skulle se "kjøpings" ut!

Det ble flere bukser sydd av bevernylon, det var et utrolig slitesterkt stoff. Sydde ei slik til min far og han brukte den i mange år når han var på vedhogst i skogen..

Så kom det bevernylon med boblestoff - det var til vinterbruk.

Alle klær til vår sønn sydde jeg også.

Jeg var ikke spesielt flink til å sy, men det ble da brukbart - og alle andre sydde også sine egne klær!

Når finnes det ikke lenger stoffbutikker hvor en kan kjøpe tøy i metervis - ialle ikke her jeg bor. En av årsakene til det er vel at klær er blitt veldig billig og det ikke lønner seg å sy selv.

De siste årene er min "gamle venn" bare tatt fram når noe skulle repareres.

For noen dager siden kjøpte jeg nye gardiner og de var altfor lang.

Gardiner finnes jo bare i standardlengder og når man ikke har standardvindu må symaskinen fram. Da var det at han maskinen takka for laget. :(

Resultatet var at jeg la opp gardinene for hand - og det ble fint, men sannelig tok det sin tid.....

I dag skal jeg på byen og se om jeg finner meg en ny venn :)

Ha en fin dag videre.

4 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det var den historien om ein god venn. Ja kven har ikkje hatt ein sådan venn,eg har forresten min endå,men den skranter av alderdom den og.Eg bruka veldig mykje symaskina i yngre år,det var jo den måten ein kunne investere i noko nytt mange ganger. Eg og savner metervarebutikkene. Ville fornye nokre sofaputer ,men der var ikkje stoff.

Håpar du greier å finne ei ny brukbar ei og eg sier lykke til med den jakten. God helg der oppe i nord.

Lenke til kommentar
Gjest Bestemor_HjemmetNO

Skrevet

Jeg har og en slik venn stående. Da barna var små sydde jeg til dem som deg, av bevernylon og boblestoff. Gode varme dresser. da barn nr. 4 kom ble det en slutt og ennå har jeg ikke blitt fristet til å sy igjen. Utrolig hvordan en forandrer seg. Brukte mønstrene som fulgte med KK den gangen.

Nå er det pinner og heklenål som blir flittig brukt.

God helg til deg.

Lenke til kommentar

skulle nesten tro det er en Elna(det er solide maskiner) <40 år er jo lenge for en symaskin. Det var nesten så jeg gråt med deg over at den var "kaput" . Gruer til min går. Fikk den i 1års bryllupsgave i sept 1972.

Elna, og den er trofast enda. Vannvittig god enda etter 42 år

"bank i bordet"

Lenke til kommentar

Selv om dette egentlig var en veldig trist (*snufs*) historie, var det veldig flott å lese dette innlegget ditt. Levende og godt fortalt, og det er lett å kjenne seg igjen, ja.

Jeg har i grunnen aldri vært skikkelig venn med symaskinen. Min mamma var utdannet syerske, og dermed sydde hun alt. Både det jeg trengte i min barndom og ungdom, og seinere det jeg trengte til mine barn.

Nå håper jeg du får en ny, trofast venn som du kan ha mange gode systunder sammen med.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...