Gå til innhold

Strikkeliv's Blogg

  • blogginnlegg
    7
  • kommentarer
    25
  • visninger
    7 188

Tvåändsstickning elller


Strikkeliv

1 557 visninger

Tvebåndstrikking som er det norske navnet er et avslappende håndarbeid. Der går det ikke fort fremover da en må slippe arbeidet og få opp tvinnen etter hver pinne. Da får men jo slappet av både i hender, skuldre og syn. Kan jo til og med få med seg noe på TV også om man ønsker.

Synes vel det svenske ordet er mer dekkende enn det norske da det fra gammelt av strikket fra to ender av garnnøstet.

I kveld er det samling av noen av oss som gikk på kurs i fjor høst. Noen av dere husker sikkert arbeidene jeg gjorde da, men velger å legge dem ut igjen nå. Det ble 2 par votter ( 1 barn og 1 dame) i det mest tradisjonelle mønsteret.

blogentry-78233-0-20878300-1395848368_th

Denne gangen har jeg startet på ensfarget hvit og skal prøve meg på mønster ved å variere rett og vrang. Kombineres de etter et vist system får man forskjellige effekter. Spennende om jeg er samstemt med boka som viser hva man kan få til. Godt vi samles flere med forskjellig fartstid innenfor denne teknikken. Da kan vi lære av hverandre og legge hodene i bløt og tolke oppskrifter der vi kommer til kort hjemme og alene.

1 kommentar


Anbefalte kommentarer

Dette ser spennende ut. Du er så flink med sånne "uvanlige" strikketeknikker. Håper du viser fram det endelige resultatet. :)

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...